Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 26-07-2021, 19:05   #2502
Matn90
ford::beginner

Imię: Mateusz
Model: Focus Mk4/Mondeo Mk3(ojca)
Silnik: 1.5 ecoboost (150)/1.8 Duratec (125 hp)
Rocznik: 2019/2006
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał bidżej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to jest nie do końca prawda, powłoka cynkowa jest, ale nanoszona inną metodą i na innym etapie produkcji niż w przypadku samochodów europejskich.

No i jak w rodzinie mam kilka Kii i Hyundaiów już od lat, tak żaden nie ma najmniejszego problemu z korozją...
Są zabezpieczane malowaniem kataforetycznym. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pomyśl skoro na gorszy klimat jednak cynkują to znaczy, że jednak nie jest to takie super zabezpieczanie jak ocynk. Mazda ma zabezpieczone nadwozie tym samym sposobem i ruda i tak wychodzi w niej... A wątpię by na Słowacji lepiej lakierowali niż w Japonii... Myślę, że 10 lat takie malowanie wytrzyma spokojnie, a potem to już nie wiadomo, próbowałem znaleźć porównanie, ale nigdzie nie było, znalazłem tylko informacje, że malowanie kataforetyczne wytrzymuje 550h w komorze solnej. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do dziwnych działań Forda, ja bym dodał kradzież jednej lampki oświetlenia z bagażnika czy ze schowka w wersji trend. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Matn90 ; 26-07-2021 o 19:07
Matn90 jest offline   Odpowiedź z Cytatem