Cytat:
Tylko V8 !!!
Tylko wielowahacz !!!
Normalnie kółko różańcowe malkontentów. Jeszcze tylko mi Fulary brakuje z jego Corolla E11 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam z mojej kosiarki z manualem i belką skrętną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 40 000 km za mną i zero problemów. I tak, teraz też ponownie kupiłbym Focusa MK4 w takiej samej konfiguracji.
Muszę stwierdzić, że niektórym to się chyba w dupach lekko poprzewracało i do kompakta to by chcieli mieć minimum 200 koni. Przypominam, że jeszcze kilka lat temu, najbardziej polecanym tutaj silnikiem benzynowym do Focusa, często kombi, był dychawiczny wolnossący 1.6 o zawrotnej mocy od 100 do 125 km, który maksymalny moment obrotowy miał dopiero przy 4000 obr/min.
1.0 EB to jest przepaść w stosunku do niego jeżeli chodzi o dynamikę.
|
Dzięki za tą opinię
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przesiadam się z Astry z 90 km, kwestia oczekiwań. Na jazdach próbnych tym 1.0 125km w sedanie jechało mi się bardzo dobrze. Trochę tych jazd próbnych zrobiłem różnymi markami i modelami i rzeczywiście focus bardzo fajnie wyciszony.
Jeździłem również xCeedem 160 KM jednak tam kabina jest dosyć ciasna. Jeszcze kilka dni temu myślałem o Kia Sportage ale w budżecie mieści się tylko 132 km, przejechałem się no i jest to jednak dramat.
Chyba się zdecyduję na niego ponieważ z tego co piszecie to na moje oczekiwania powinno być ok.