Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 27-07-2021, 14:54   #2525
mskgs
ford::advanced

Model: Focus Mk4.5
Silnik: -
Rocznik: -
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał marcin'ek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale twierdzenie ze Focus z 1.0 125KM jedzie jak Ceed z 1.4 140KM ? To smiem twierdzic ze jednym z nich nie jechales.
Czy czytasz co ja piszę? Pisałem wyraźnie o wyższych prędkościach, oczywiście do setki i trochę ponad ten 1.4 zbiera się dużo lepiej i nigdzie nie pisałem, że jest inaczej. Skoro masz i Fiestę (zakładam że 125 KM) i Ceeda, to możesz sobie zobaczyć, jak idą przy prędkościach rzędu 140+.

Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co do praktyki, kilka lat temu jechaliśmy na wakacje do BG (przez RO) na 2 auta. Ja C5 2.0 hdi i druga rozinka 2+2 focus 3 z 1.0 EB. Jak na autostradach w miarę dotrzymywał tempa, tak w Karpatach strasznie puchł i musiałem na nich czekać. A dawał wszystko co miał. Na stacji też było nieciekawie, miał grubo ponad dychę.
No kto by się spodziewał, że załadowany 2-litrowy diesel 140 KM/320 Nm będzie szedł pod górę lepiej od załadowanego 1.0 125 KM/170 Nm... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez mskgs ; 27-07-2021 o 14:57
mskgs jest offline   Odpowiedź z Cytatem