27-07-2021, 23:04
|
|
|
ford::expert
Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta
Cytat:
|
Nie ma się co pastwić nad nową Kugą. Będzie wiele osób, dla których spełnia ona stawiane jej oczekiwania. Ale przypisywanie jej do "D" to lekkie nadużycie. Co do użytych plastików to należy w tym temacie "opuścić kurtynę". Przez ostatnie pół roku "obmacałem" wiele samochodów konkurencji i tam również nie jest jakoś specjalnie lepiej. Jedynie Mazda CX5 trzyma poziom ale i cenę.
Amen
Poza tym, no nie twórzmy teorii że Kuga będzie największym osobowym modelem Forda. W końcu jeździ ten zakamuflowany potencjalny następca Mondeo. Może będzie lekko podniesiony ale zachowa walory Mondeo. Obawiam się jednak że materiały we wnętrzu będą "trzymały poziom" obecnej Kugi/Focusa. Jest na to duża szansa biorąc pod uwagę to, że auto ma być przeznaczone na różne rynki a więc ma być konkurencyjnie cenowo. Niby "jutuberzy" i inni tacy internetowi gadacze, twierdzą że Focus/Kuga ma dobrej jakości materiały ale to już kiedyś tu pisałem, że nie wiem jak Oni to oceniają. Moim skromnym zdaniem materiały we wnętrzu Logana niewiele ustępują materiałom Focusa.
Też tak napisałem, ale ci co kupili Kugę myślą że mają coś lepszego od Dacii i Focusa
Wnętrze tego chińczyka Evos może być w dużym stopniu przeniesione do Europy (o ile w ogóle) a popatrzcie co tam jest pomiędzy zwijaną roletką na konsoli centralnej a nawiewami. Duża połać lipnego plastiku. Ten ogromny tablet pewnie za chwilę będą stosowali wszyscy więc nie ma co się pastwić nad Fordem ale już widzę jak to będzie okrutnie opalcowane. Nie dziękuję
|
Cytat:
No to ludzie pójdą kupić x20D lub x220D i tyle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Dokładnie -ja żegnam się z pażdzieżem marki Ford -po prostu się skończyli.Póki są marki zachowujące jeszcze, pozory pójdę tam.
Cytat:
|
Ale te nowe ecoblue są zdławione, poza tym PowerShift z normą WLTP pewnie jest taką samą patologią jak nowe DSG, więc ja już ogólnie mam dość tej całej c***ozy i chyba trzeba iść w premium, chociaż używkę, albo w hybrydę z CVT typu Corolla czy RAV4 i czekać na powszechną elektryfikację. Mam nadzieję, że rozwinie się infrastruktura w naszym biednym, zacofanym, postsowieckim kraju i jak najszybciej przesiądziemy się na elektryki, bo te spalinówki już chyba decydenci z UE specjalnie nam tak obrzydzają, ale też nie oszukujmy się, że silnik spalinowy to jest strasznie przestarzały, nieefektywny archaizm i nie rozumiem dlaczego w cywilizowanym świecie to jeszcze istnieje w osobówkach.
|
Radzę się dokształcić-PS nie ma już prawie 2 lata w Fordzie,z wiedzy o elektryczności i silnikach spalinowych też-bredzisz pan jak laik.
Ostatnio edytowane przez Matych ; 27-07-2021 o 23:08
|
|
|