Cześć,
w ostatnim czasie miałem problem z przechodzeniem silnika w tryb awaryjny. Po ponownym uruchomieniu silnika auto znów miało moc, aż tu w końcu tryb awaryjny włączył się na stałe. Wizyta u mechanika wskazała całą listę błędów (zdjęcia poniżej) większość udało się skasować natomiast z trzema był problem
P246B - warunki pracy pojazdu nieprawidłowe dla regeneracji filtru cząstek stałych
P2463 - Filtr cząstek stałych silnika Diesel - nagromadzenie sadzy
P242F - Zatkanie filtru cząstek stałych w pojeździe - nagromadzenie popiołu
Błędy związane z DPF nie dało się usunąć i mechanik zalecił regenerację. W związku z tym udałem się na czyszczenie DPF. Filtr i katalizator został wyczyszczony, natomiast zakład poinformował się, że jest problem ze sterownikiem turbiny i świeci się cały czas check engine, a auto nie ma mocy.
W następnym tygodniu pojadę podłączyć auto pod komputer, aby znać dokładny kod błędu. Na forum udało się znaleźć wątek z tym związany dla mk3 i chciałbym spróbować sam przywrócić go do życia o ile to będzie możliwe
(
https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=89139 )
Czy mógłby mi ktoś więcej powiedzieć o tym sterowniku, gdzie się znajduje, czy demontaż jest problematyczny i czy w ogóle warto się za to zabierać jako laik
Auto Ford mondeo mk4 2007