Temat: [Fiesta 2008-2012] 1.25 Duże spalanie i słaba moc
View Single Post
Stary 30-07-2021, 10:16   #25
luki_1988
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: fiesta mk6 2008-...
Silnik: 1.25
Rocznik: 2010
Thumbs up Odp: 1.25 Duże spalanie i słaba moc

Witam po przerwie.

Trochę to zajęło, bo mechanik miał długie terminy - prawie 2tyg. Dziś rano odebrałem fiestę i okazało się, że faktycznie rozrząd był przestawiony o jeden ząbek i stąd wynikała słaba moc.
Po ustawieniu to wręcz nie to samo auto. Przynajmniej jakieś 20KM mu przybyłoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Silnik pracuje ciszej i sam dźwięk jest jakiś taki hmm... ładniejszyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do spalania to dam znać za jakiś czas - jutro zaleję go do pełna i po 100km zobaczymy ile znów wejdzie.
Mam tylko jeszcze pytanie w temacie:
Czy istnieje możliwość, że rozrząd sam się przestawił w trakcie eksploatacji auta, czy raczej musiał być już tak założony (poprzedni właściciel zmieniał 20tys km wcześniej)?

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za odpowiedzi i rady, bo nakierowaliście mnie na rozwiązanie mojego problemu.
Jestem bardzo zadowolony, bo wreszcie to auto pracuje tak, jak powinnoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki PanowieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
luki_1988 jest offline   Odpowiedź z Cytatem