Cytat:
|
Bezstopniowym multitronicem nazywam bezstopniowy multitronic, czyli skrzynię, która była w A6stce, którą jeździłem, po przesiadce z której do bazowej z dwusprzęgłówką poczułem przepaść. Czego nie zrozumiałeś?
DSG to przejeździłem już chyba kilkanaście, bo niestety ciężko żyć na tym świecie nie natrafiając na ten szajs. Płynne ruszanie to dramat. Dynamiczne włączanie się do ruchu to dramat. Wyprzedzanie to dramat. Trzymanie 1100 obr na ostatnim biegu to dramat. Ta skrzynia to jakiś żart i piszę to na podstawie tysięcy km zrobionych (nie z własnej woli) tym ****em na przestrzeni ostatnich 5-6 lat. Tak długo jak ta tandeta jest stosowana, tak długo VW czy Skoda dla mnie nie istnieje, bo manualem w następnym samochodzie już mi się jeździć nie chce.
|
Poproszę po Polsku bo ciężko zrozumieć wywód,w pierwszej części o skrzyniach w Audi
Cytat:
@ Matych
chyba przesadzasz z tymi uwagami do kolegi
@ pitekantrop
. Ja też wielu rzeczy pewnie nie wiem ale to można napisać coś w stylu "nie masz racji" itp zamiast używać zwrotów bliskich do obraźliwych. Chyba nie po to tu dyskutujemy.
A swoją drogą nadal nit nie wrzucił jakiegoś info technicznego dotyczącego różnic pomiędzy DSG a hydrokinetyk. Tylko nie chodzi mi o to że DSG jest dwusprzęgłowa. To wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bardziej chodzi mi to że skoro jedną nazywamy hydrokinteyczna to co jest w tej drugiej? Gaz? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Jak widzisz ciężko tu o rzeczową dyskusję,merytoryka nie przynosi rezultatów,poczytaj sobie steki bzdur kolegi od kiedy jest tu na forum i uważa MK5 za szajs -nie bardzo wiem po co go kupił,często też pisze o sprawach o których nie ma zielonego pojęcia ,ja się poddaję.A co do informacji o różnicach budowie i pracy skrzyń to na Youtube czy w Googlach masz niezłe filmy czy symulacje-porównania które pozwalają na zrozumienie tematu nawet największemu laikowi.