Musiało mi umknąć że kolega
@
pitekantrop
pisał o MKV że to lipa. Tu się nie zgodzę bo moim zdaniem MKV może i miał swoje niedociągnięcia ale plusów było znacznie więcej. Mam obecnie "nalatane" 110k km po 5,5 roku i Mondek problemów nie stwarzał. Raz (niestety tuż po gwarancji) padło coś co w ASO nazwali elektroniczną przepustnicą. Podobno był to częsty przypadek w autach z początku produkcji. To że mój pięciolatek nie sprawiał problemów to mnie specjalnie nie dziwi ale najważniejsze że nadal nic wewnątrz nie trzeszczy, nie piszczy itp. Chyba najgorzej wykonany nie był. Taka ciekawostka......mój poprzedni MK4 dziś ma 12 lat, około 230k km i śmiga jak ta lala. Rok temu przy 200k!!!! (a straszyli że padnie przed 100k km) miał wymienione sprzęgło. Natomiast turbo, wtryski, zawias, jakaś elektronika bez zarzutu. We wnętrzu już widać że schodzą te sreberka z przycisków...ale to jedyny "ubytek". Mój Mk5 "idzie" do znajomego więc też będę mieć pogląd za kilka lat jak się sprawuje. Generalnie ja z bólem serca zostawiam Forda. Może nie do końca bo mam jeszcze "na placu" Kuge, Foke i Fieste ale ujeżdża je ktoś inny
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.