Cytat:
|
Zastanawia mnie to złe działanie tempomatu. Kilkoma autami jeździłem i przy manualu normą jest że wysprzęglenie, zmiana biegu , przyhamowanie powoduje że tempomat wchodzi w tryb uśpienia i przycisk RES w zależności od marki ponownie go aktywuje.
|
Rozumiem, że można się przyzwyczaić do wszystkiego, ale w Oplu Astrze i Insignii zmiana biegu nie wyłączała tempomatu.
Ale to jest pikuś, największy kretynizm, niespotykany chyba nigdzie, to jest fakt, że jak chcę szybko zmienić ustawienie z np. 100 do 140, to muszę trzymać + tak długo, aż samochód osiągnie tą prędkość, albo samemu wcisnąć gaz a potem wcisnąć SET przy pożądanej prędkości. W głupim VAG po prostu pykasz 4x manetką co 10 km/h, a następnie on się do tej prędkości dopędza. W Fordzie możesz zmienić prędkość jednym kliknięciem tylko o 1 km/h. To jest naprawdę rozwiązanie z lat 90'. O ergonomii już nie będę wspominał, bo przygłupy z Forda się zorientowały i jakoś w 2018/2019 zmieniły ułożenie przycisków).
Bump:
Cytat:
|
No nic, z taką wiedzą przeróżną nie pozostaje Ci nic innego jak zostać dyrektorem i stołować się w BMW. Po co się męczyć .
|
Trwają trudne rozmowy ws. zmiany floty na trójki, ale część ekipy uważa, że są za małe i się z rodzinkami w touringach nie pomieszczą, a część boi się, że będą to totalnie bazowe wersje. Ja jestem raczej za poczekaniem na nową generację Passata i Superba.
Cytat:
|
Wiem to-śledzę twoje perełki intelektu w dziedzinie motoryzacji od lat.Wiedza twoja wielka jest, cytuję-"Kiedyś się lało mixol, teraz AdBlue. Porażka totalna. I wszystko przez bandę zielonych pasożytów. Nie mogę tego przeboleć.."
|
I czego geniuszu znowu nie zrozumiałeś w tak prostym stwierdzeniu, że kiedyś było zawracanie dupy z laniem mixolu do dwusuwów, a teraz jest zawracanie dupy z laniem adblue?