View Single Post
Stary 01-08-2021, 09:46   #7733
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał pitekantrop Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nawet w Astrze z 2015 są matrixy wycinające tunel w długich, a ci geniusze tego nie zmienili nawet w polifcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak dla mnie to inna podejście do rozwiązania i kwestie oszczędności (w wersji z wycinaniem). Mdo,jedne z pierwszych LED w tej klasie, ma skrętne reflektory, które na krętej drodze oferuja coś, czego wycinanie fragmentu długich nic nie da. Wycinanie długich (konstrukcyjnie dużo łatwiejsze do realizacji) to rozwiązanie dla innych uczestników ruchu, a skrętne reflektory dla właściciela. Najlepiej gdyby było wycinanie + skrętne reflektory - ale nawet nie wiem czy ktoś to oferuje.

Bump:
Cytat:
Napisał kocur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Głośność zawsze jest subiektywna. Jeden mówi że szumi dla innego cisza jak makiem zasiał.

Przykładowe pomiary:

https://www.autocentrum.pl/nasze-pom...klasa-srednia/
Pytanie na jakich oponach to było robione - bo to zasadniczy aspekt. U mnie w pierwszym komplecie miałem 2xConti i te zimowe były cichsze jak letnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

A tak w ogóle, to patrząc na te pomiary (parafrazując: "mierzyć każdy może ...") to można zwątpić na pierwszy rzut oka. 8 dB różnicy między TDI w VW CC i Passacie - bez żartów oznaczałoby to prawie 8-iem razy głośniej

Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 01-08-2021 o 09:58
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem