View Single Post
Stary 01-08-2021, 17:48   #170
RiCo1009
ford::amateur

Imię: Łukasz
Model: S-max II
Silnik: 2.0 TDCI 180 PS AWD
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Adaptive Cruise Control a aktualizacja

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest radar i można aktywować (inteligentny) aktywny tempomat.
FINIS to inaczej "numer katalogowy Forda" a liczba to ów numer...
Czyli świetna informacja.... jak rozumie inteligentny znaczy ze bedzie ustawiał predkość tempomatu do znakow ktore rozpozna (jesli ustawimy 80km/ i wjedziem w zabudowany ze znakiem 50- to zmniejszy do 50km/h?

Pytanie co do samej czesci (przycisków sterujących ACC/iACC) to jaka powinna byc mniej wiecej cena tego w aso (gdzieś minąłem 150zł taniej niz allegro komentaż w wątku - ale 150 taniej od ilu ?? ) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

tak jak mowiłem zdziwiło mnie bardzo ze nie ma ACC przy takich opcjach wyposazenia...(w sumie od Vignale to chyba rozni sie tylko brakiem panoramy, kamery 360 stopni i tej specjalnej tapicerki... choć moge się mylić) niemniej jednak ACC/iACC bardzo pożądany i umili jazdę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jak rozumie do zakodowania ACC/iACC nie wystarczy zwykły kabel + Forscan ktorego uzywałem np do aktywowania blokady zmiany polozenia skrzyni biegow bez kluczyka w środku ?
Trzeba miec UCDS ?
RiCo1009 jest offline   Odpowiedź z Cytatem