View Single Post
Stary 05-08-2021, 16:02   #3
oggetto
ford::beginner

Model: S-MAX TitS
Silnik: 2.0TDCI 192KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Powershift - usterka czujnika wałka wyjściowego

Dziękuje koledze za odwiedź.

Mechanik musiał się przejęzyczyć bo jeszcze raz odsłuchałem nagraną rozmowę i tak właśnie powiedział jak napisałem, a ja nie byłem w stanie tego zweryfikować bo nie jestem fachowcem w tej dziedzinie. Fajnie, że kolega to wyprostował Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

O tym, że trzeba rozbierać całą skrzynię przy wymianie tego czujnika serwis mnie poinformował. Podali koszt 850zł czujnik + 600 zł wymiana. Tak jak wspomniałem dodali, że zazwyczaj po takiej operacji składania szybko psuje się coś innego w tej skrzyni, więc tego nie polecają. Według nich koszt remontu skrzyni teraz i po jej faktycznej awarii będzie zbliżony bo i tak trzeba wymieniać lub regenerować te same elementy aby dostać gwarancję na naprawę. Szacują, że około 8 tyś. za całość.

Na razie samochód ma problemy sporadycznie, błąd się zapisał w systemie ale nic nie wyskakuje na wyświetlaczu komputera. Bedę się jeszcze konsultował z Panem Jarkiem. Zobaczymy co powie.

Jeszcze raz dziękuje za próbę pomocy z tym problemem.

Ostatnio edytowane przez oggetto ; 05-08-2021 o 16:22
oggetto jest offline   Odpowiedź z Cytatem