Moduł BT z USB - podłączenie i problem z parowaniem telefonu
Cześć, mam problem z podłączeniem modułu BT z USB do mojego radia Sony CD 6000 bez zmieniarki. Wiem ze jest sporo podobnych tematów, ale niestety nie znalazłem w nich odpowiedzi na moje pytania. Z samym podłączenie fizycznym nie było problemu. Niezbyt łatwy dostęp, ale się udało. Problemy zaczynają się przy parowaniu.
NR NOWEGO MODUŁU BT: CS7T-14D212-AD
Po pierwsze, jak podłączyłem nowy moduł wraz z kablem USB, telefon nie chce się sparować z radiem. Na wyswietlaczu convers opcja AUX zmieniła pozycje z ostatniej na pozycje trzecią zaraz po telefonie (nie wiem czy to ma jakieś znaczenie)
Po drugie, gdy telefon odnajduje BT i wpisuje kod 0000 to radio przełącza się na aux samoczynnie, jeszcze przed zatwierdzeniem PINu na telefonie i wyskakuje komunikat o błędnym pinie.
Po trzecie, czy istnieje możliwość zresetowania tego modułu.
Po czwarte, czy ten moduł obsługuje język polski? Jeśli tak to jak to ogarnąć.
Po piąte, czy znajdę jakiegoś „szpeca” w Krakowie który będzie mógł mi z tym pomoc?
Po szóste, czy jak już uda się to wszystko podpiąć i uruchomić to czy muszę aktualizować convers+ żeby zauważył port USB czy samoczynnie ogarnie że się pojawił?
I po siódme czy przez ten moduł mogę odtwarzać muzykę z telefonu przez BT?
Ogólnie zastanawiam się gdzie zamontować port USB ale chyba koniec końców zdecyduje się na schowek pasażera, blisko, nie ma potrzeby ciągnąć kabla przez pół auta do schowka w podłokietniku. Widziałem też ze jeden kolega zamontował w schowku na desce rozdzielczej.
Z góry dziękuje za pomoc w temacie.
|