Cytat:
|
zawieszenie wielowahaczowe z tyłu z negatywem to idealne prowadzenie w łukach i zakrętach, gdyż negatyw przeradza się w zero, czyli najlepsza przyczepność koła jaka może być
zawieszenie wielowahaczowe sprawia, że każde koło pracuje integralnie a nie jedzie jak ciuchcia w torach. każde koło pracuje oddzielnie, każdy wahacz pracuje na parametry koła czyli kąt pochylenia koła, zbieżność, wychył itp.
jeśli ktoś nie widzi różnicy to jest statystycznym kierowcą januszem, co poprostu z pontonem wsiada do swojego VW TDI i jedzie w klapkach i skarpetach nad wodę robić grila i puszczać swoją superaśną muzykę z zenkiem w tle
|
Cała prawda. Ja od 2001 jeżdżę kolejnymi Fokami, poza MK2, i jestem chory, jak wsiadam do auta bez wielowahacza. To jest tak odczuwalne w trakcie jazdy, że masakra.
Cytat:
|
jeśli ktoś nie widzi różnicy to jest statystycznym kierowcą januszem, co poprostu z pontonem wsiada do swojego VW TDI i jedzie w klapkach i skarpetach nad wodę robić grila i puszczać swoją superaśną muzykę z zenkiem w tle
|
Kałdi w gnoju, A4 B5 lub A3 8L, oczywiście z bieda alusami droższymi niż cała wartość auta, i folia na tylnich szybach - wciąż marzenie każdego młodego wieśniaka w tym kraju, a jak ktoś twierdzi inaczej, to wystarczy się przejechać przez podkarpacie albo powiat tatrzański... A mi się często to zdarza i widzę, jak jest..