Temat: [Focus 2018- ] ST-Line 1.5 - wielowahacz vs. belka
View Single Post
Stary 07-08-2021, 16:08   #20
AdoKrycha007
ford::professional

Imię: AdoKrycha007
Model: Focus MK3 Kombi i Focus MK4 Kombi
Silnik: 1,6 Duratec 105 KM Euro 5 (MK3) i 1,5 EcoBoost 150 KM Euro 6 (MK4)
Rocznik: 05.2014 (MK3) i 09.2019 (MK4)
Domyślnie Odp: ST-Line 1.5 - wielowahacz vs. belka

Cytat:
Napisał Fulara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zawieszenie wielowahaczowe z tyłu z negatywem to idealne prowadzenie w łukach i zakrętach, gdyż negatyw przeradza się w zero, czyli najlepsza przyczepność koła jaka może być

zawieszenie wielowahaczowe sprawia, że każde koło pracuje integralnie a nie jedzie jak ciuchcia w torach. każde koło pracuje oddzielnie, każdy wahacz pracuje na parametry koła czyli kąt pochylenia koła, zbieżność, wychył itp.

jeśli ktoś nie widzi różnicy to jest statystycznym kierowcą januszem, co poprostu z pontonem wsiada do swojego VW TDI i jedzie w klapkach i skarpetach nad wodę robić grila i puszczać swoją superaśną muzykę z zenkiem w tle
Cała prawda. Ja od 2001 jeżdżę kolejnymi Fokami, poza MK2, i jestem chory, jak wsiadam do auta bez wielowahacza. To jest tak odczuwalne w trakcie jazdy, że masakra.

Cytat:
jeśli ktoś nie widzi różnicy to jest statystycznym kierowcą januszem, co poprostu z pontonem wsiada do swojego VW TDI i jedzie w klapkach i skarpetach nad wodę robić grila i puszczać swoją superaśną muzykę z zenkiem w tle
Kałdi w gnoju, A4 B5 lub A3 8L, oczywiście z bieda alusami droższymi niż cała wartość auta, i folia na tylnich szybach - wciąż marzenie każdego młodego wieśniaka w tym kraju, a jak ktoś twierdzi inaczej, to wystarczy się przejechać przez podkarpacie albo powiat tatrzański... A mi się często to zdarza i widzę, jak jest..

Ostatnio edytowane przez AdoKrycha007 ; 07-08-2021 o 16:11
AdoKrycha007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem