Odp: Bardzo częste wypalanie filtra DPF
Czyściłeś czujniki map i maf? U mnie popsikalem ustrojstwem do czyszczenia tego typu rzeczy, dodatkowo zrzuciłem klemę na dłuższy czas bo nie mogłem zrezetowaf średniej prędkości (po resecie dalej dziad jakby brał pod uwagę co miał wcześniej i mimo kilkunastu 300 km odcinków po 170 km/h mailem średnia 21 km/h), po zrzuceniu klemy już średnia itp jest realna. Od tej pory dpf wypala mi się co 500 km, a w mieście nie częściej niż co 300. Mimo że przed tymi zabiegami potrafił i po 80 km odpalić wypalanie jak miał kaprys. Ciśnienie na różnicy ciśnień jakie miałem takie mam, map jak wskazywał tak wskazuję, maf to samo. Co pomogło - kij go wie ale różnica jest kolosalna. Najbardziej obstawiam ta średnia prędkości. On to ****o load i scoot wylicza. Nie rozumiem dlaczego przy depnieciu skoczy o 5 w górę gdzie ciśnienie dojdzie do 9 kpa, ale jak już cisnę na ekspresówce 170 i ciśnienie pod górki pokazuje nawet ponad 20 kpa to sobie load spada i czasem mam load 40, scoot 60 (wybity po tym dziwnym skoku przy przyspieszaniu) i tak mogę jechać i jechać i przyrost jest po 1% na 50 km
|