Temat: [Focus 2018- ] Wyciszenie kabiny Active kombi
View Single Post
Stary 08-08-2021, 15:10   #93
ucieszko
ford::average

Model: Focus MK4 active kombi
Silnik: 1.5 EB 3R
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Wyciszenie kabiny Active kombi

Cytat:
Napisał Jaworrr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@ucieszko daj znać czym robiłeś i jak oceniasz efekt wyciszenia blachy drzwi jak będziesz miał wszystkie zrobione.
Wtedy rozbierałem drzwi bo szukałem brzęczenia. Ale fakt, chcę się za wygłuszenie też zabrać.
Na razie zrobiłem podłogę w bagażniku + nadkola tył + klapa tył.
Pierwsze wrażenia były takie, że mniej słychać pracę zawieszenia na wertepach i trochę mniej szumów od kół. Ale efektu wow nie było.
Dzieci mówią, że nie czują żadnej różnicy. Żona również niespecjalnie, ale ona brzęczenia też nie słyszy i od początku puka się w głowę, kiedy widzi jak co chwila coś demontuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mi najbardziej zależało na wygłuszeniu buczenia tłumika. Może jest trochę ciszej, ale ciągle buczy.
Miałem w następnym kroku wziąć się za tylne nadkola i podłogę od spodu, ale zastanawiam się też nad dachem. Pamiętam jak niosło się po nim brzęczenie od lampki oświetlenia. To jest kawał blachy i może się wzbudzać przy pewnych częstotliwościach. Może m.in dlatego jest na nim to przetłoczenie po całej długości.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez ucieszko ; 08-08-2021 o 15:13
ucieszko jest offline   Odpowiedź z Cytatem