View Single Post
Stary 08-08-2021, 17:29   #90
tombalt
ford::professional

Imię: Tomasz
Model: S-MAX ST / Focus Active, wnętrze Vignale
Silnik: 2.0 TwinTurbo/1.5 EB
Rocznik: 2020/2020
Domyślnie Odp: Dołożenie aktywnego tempomatu. Czy ktoś już to robił ?

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli radar jest założony "jak być powinien" i do tego "taki, jak być powinien" to FF4 nie jest "jakimś szczególnym przypadkiem" - powinno to ruszyć i tyle...
P/N JX7T- 9G768-AC
Strategia JX7T-14D049-AC
Radar jest z wersji najprawdopodobniej z automatyczną skrzynią, ale ustawiłem go jak do manualnej.
Jest zamontowany prawie jak fabryka. Jedyna różnica, to wiązkę mam osobną od radaru do słupka A. Zrobiona ze starannością.
Zastanawiam się, czy forscan da radę wykonać kalibrację modułu CCM.
Na forum forscan.org niektórzy mieli z tym problem...

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
radar nie chciał kooperować
Wydaje mi się że powinno działać. Skoro były wersję aut bez ACC ale z założonym modułem CCM do realizacji PCA.
Ja mam komunikat że nie działa PCA ( radar jest niewykalibrowany) oraz cały czas monit - przedni czujnik nieustawiony - i nie można tego komunikatu zamknąć więc menu IPC obecnie nie jest dostępne.

Wiem że przyciski trzeba zmienić, chciałem tylko mieć pewność że radar sprawny i moje auto obsłuży. Przyciski zamówię, tylko nie wiem kiedy dotrą.
Na ewentualny zwrot radaru mam dwa tygodnie....
Radary ponoć są nowe, nie mają śladów montażu. Ułamane było tylko mocowanie jednej spinki od wiązki....