Cytat:
|
Zastanawiam się też nad świecami żarowymi, w niektórych miejscach podają, że mogą powodować drgania, ale z drugiej strony nigdy nie było problemów z odpalaniem ani dymieniem (czasem zadymi przy mocnym przyspieszeniu albo parkowaniu - to akurat dziwne, ale raczej nikt mi na to nic nie poradzi). Świece prawdopodobnie nigdy nie były wymieniane, auto ma najechane prawie 160k km a powinno się je wymieniać przy 100k.
|
Świece wymieniłem przy ok. 120kkm, ale nie ze względu na drgania, a po prostu ciężko palił w zimie - okazało się, że jedna z nich praktycznie nie grzała. W skali problemu z drganiami nic to nie zmieniło.
Co do kopcenia - miałem podobnie kopciło mi jak mocniej nacisnalem na gaz np. podjeżdzając pod górę przy parkowaniu czy wjeżdżaniu na krawężnik. Dodatkowo lubił kopcić przy przyspieszaniu lub przy wysokich obrotach - najlepiej było widać jak ktoś za mną jechał na włączonych światłach po zmroku. Dodatkowo raz na jakiś czas wywalał błąd usterki silnika - zrzucałem to na któryś z bezpieczników, bo po kilkunastu sekundach powiadomienie znikało. Winowajcą był wylot z turbiny do intercoolera, musiała być mała dziurka na zgięciu, którą uciekało powietrze i de facto nie przepalał mieszanki. Ostatecznie dolot walnął mi całkowicie w trasie 300km od domu, ale szczęśliwie udało się wrócić bez turba
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Generalnie też miał tak, że lubił zatelepać samochodem przy całkowitym odpuszczaniu gazu lub wciskaniu gazu przy toczeniu się, ale to ustało wraz z wymianą wylotu - błąd też od tej pory się ani razu nie pojawił.
Swoją drogą sprawdzałeś półosie? Nie wiem czy u mnie się nie kończą przegub(y), bo o ile szarpnięcia już nie ma to czuć lekkie drgnięcie na kierownicy w przypadku wlasnie odpuszczenia lub dodania gazu. Na szybko zerknąłem na kanale to nie widać jakichś uszkodzeń, ale staram się zdiagnozować problem.
Mimo wszystko to raczej poboczna kwestia.