Cytat:
|
Co do kopcenia - miałem podobnie kopciło mi jak mocniej nacisnalem na gaz np. podjeżdzając pod górę przy parkowaniu czy wjeżdżaniu na krawężnik. Dodatkowo lubił kopcić przy przyspieszaniu lub przy wysokich obrotach - najlepiej było widać jak ktoś za mną jechał na włączonych światłach po zmroku. Dodatkowo raz na jakiś czas wywalał błąd usterki silnika - zrzucałem to na któryś z bezpieczników, bo po kilkunastu sekundach powiadomienie znikało. Winowajcą był wylot z turbiny do intercoolera, musiała być mała dziurka na zgięciu, którą uciekało powietrze i de facto nie przepalał mieszanki. Ostatecznie dolot walnął mi całkowicie w trasie 300km od domu, ale szczęśliwie udało się wrócić bez turba
|
No to bardzo podobne objawy miałem, dzięki za nakierowanie na ten wylot, u mnie jakiś czas temu przy jeździe powyżej 3000 obrotów też wywaliło check engine, ale po zgaszeniu i odpaleniu było już normalnie. Pomyślałem wtedy, że dojście do przyczyny tego stanu będzie trudne, a teraz dałeś mi nadzieję, że da się to naprawić.
Cytat:
|
Swoją drogą sprawdzałeś półosie? Nie wiem czy u mnie się nie kończą przegub(y), bo o ile szarpnięcia już nie ma to czuć lekkie drgnięcie na kierownicy w przypadku wlasnie odpuszczenia lub dodania gazu. Na szybko zerknąłem na kanale to nie widać jakichś uszkodzeń, ale staram się zdiagnozować problem.
Mimo wszystko to raczej poboczna kwestia.
|
Z przegubem miałem problem w poprzednim Focusie MK1 1.8 TDDI, w ręce dało się przekręcić o pół centymetra w jedną i w drugą stronę ze słyszalnym kliknięciem (raczej taki luz nie był naturalny), ale temat już wtedy olałem, bo auto poszło na sprzedaż praktycznie w cenie złomu. W tym aucie żaden z mechaników czy diagnostów (a w SKP jestem 4 razy na rok) nie zwrócił na to uwagi, ale sprawdzę z ciekawości jak tylko będę miał wolny kanał.