Cytat:
Nagrzewnica nie ma odpływu skroplin, tylko podłączenie przewodów z płynem chłodniczym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i te przewody czasem się odpinają powodując wyciek płynu chłodniczego do kabiny. Odpływ skroplin jest z klimatyzacji. Zamiast zaślepki może być dodatkowa elektryczna nagrzewnica powietrza. Zaślepka nie powinna mieć żadnych otworów, bo to rozwalałoby całe sterowanie obiegami powietrza w aucie. Pokaż no zdjęcia bo tak na opisy to trochę niejasne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Tak, te skropliny to z klimatyzacji. Jednak woda wydobywała się z obudowy tego modułu chłodzącego/grzewczego zamontowanego w tunelu pod pokrętłami nawiewów. Ten odpływ jest realizowany za pomocą rurki gumowej biegnącej do otworu w podłodze. Zdjąłem tą rurkę gumową i kompresorem przedmuchałem. Po tym zabiegu otwór się odetkał i jeszcze poleciała woda. Teraz problemu z wodą w kabinie już nie mam. Natomiast grzebiąc przy tym module musiałem chyba uszkodzić tą wyzej opisywaną zaślepkę i doszło jak kolego sugerujesz do rozszczelnienia układu obiegu ciepłego powietrza. Mechanik którego podpytałem potwierdził, że w teraz ciepła woda z silnika odrazu biegnie do nagrzewnicy w kabinie a sterowanie ogrzewaniem odbywa się poprzez klapki w nawiewach.
Postaram się zrobić zdjęcie tej klapki jednak nie będzie to łatwe. Pozdrawiam i dziękuję z odzew.