Cytat:
|
... czy może "siądzie" silnik z skrzynią z takiego mustanga? ...
|
Pomysły z czasów "Pana Samochodzika" i jego "niby Syrenki z silnikiem Ferrari..."
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega najwyraźniej nie rozumie, że dzisiejsze auto to ZESTAW KOMPUTERÓW WZAJEMNIE DOPASOWANYCH I WSPÓŁPRACUJACYCH.
Mechanika w rodzaju silnika i skrzyni biegów to jedynie (właściwy i pasujący) "dodatek" do tej elektroniki.
Aby nie przedłużać "nabijania się z pomysłu" zwrócę tylko Koledze uwagę, że silnik i skrzynia mają swój (a czasem "swoje"...) sterownik(i) KTÓRY MUSI PASOWAĆ (WSPÓŁPRACOWAĆ) DO POZOSTAŁYCH STEROWNIKÓW - ABS, klimatyzacji, licznika, sterownika elektryki (BCMi) i wielu jeszcze innych...
Krótko - jak dany rodzaj silnika/skrzyni w danym modelu nie występuje - to w dzisiejszych czasach praktycznie NIE DA SIĘ GO WŁOŻYĆ...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nawet jeśli "uszy do montażu"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. by pasowały...
BTW
Kilka lat temu miałem taką zabawną rozmowę telefoniczną, gdzie facet włożył już do ŁODZI MOTOROWEJ któryś z silników fordowskich z systemem immo zawierającym również pompę ABS... Dzwonił z pytaniem "co ma zrobić, bo silnik nie chce odpalić - mimo, że ma założony sterownik "od kompletu"... Z absolutną powagą w głosie poradziłem owemu Panu, że nie widzę innego wyjścia jak tylko dorobienie do tej łodzi systemu ABS/ESP...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pan się nieco skonfundował i zaczął wypytywać "a jak by to miało działać"...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zgodnie z prawdą odpowiedziałem, że będzie musiało "jak oryginał", bo inaczej będzie ciężko tą łodzią z tym silnikiem pływać...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.