View Single Post
Stary 16-08-2021, 21:11   #7780
piotrek305
ford::advanced

Imię: Piotrek
Model: Vw Arteon 2024, Clio V 2023, Fiat 126p 1979
Silnik: 2.0 TSI 190KM/1.0 Tce 90KM
Rocznik: 2024/2023/1979
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał paoloWawa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z mojej perspektywy - SUVy nie wchodzą w grę.

I mimo że wizualnie po prostu nie podobają mi się kombi to zgadzam się z @pitekantrop - przy sedanie vs kombi moim zdaniem wybór padnie na kombi, mówię tu o aucie które ma służyć rodzinie gdzie choćby jedno dziecko potrzebuje jeszcze wózka. Z kolei moim zdaniem liftback vs kombi to bez problemu wszystko zapakujesz do liftbacka.

Dlatego gdy myślę o następcy (a ostatnio myślę bardzo intensywnie bo Mondeo zrobiło mi psikusa, ale opiszę więcej w swoim temacie jak będę wiedział na czym stoję), odrzucają mnie niestety kandydaci z "wielkiej trójki" bo to sedany, a kombi na razie odrzucam. Stąd mimo wszystko przychylnie patrzę na Arteona ale jego bolączki (przede wszystkim kwestia hamulców) też skutecznie odstraszają...No ale jeszcze przez dłuższy okres będę musiał móc przewieźć wózek...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Z drugiej strony, za dzieciaka rodzice mieli W210 (sedan) i zabieraliśmy się rodziną 2+2 bez problemu i to na dalekie wyjazdy nawet 3-tygodniowe. Ale fakt faktem że byliśmy z bratem już w wieku takim że wózek i tego typu akcesoria nie były już nam potrzebne, no a W210 poza tym miało naprawdę duży bagażnik.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
bierz mondeo/superba/insignie/arteona Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
piotrek305 jest offline   Odpowiedź z Cytatem