hybrid stuki z przekładni eCVT
Witam.
Panowie mam prośbę do posiadaczy hybryd. Czy możecie sprawdzić u siebie czy podczas energicznego ruszania do przodu jak i do tyłu coś wam puka. Byłem kilka razy na serwisie, ten stwierdził że pukanie jest czymś naturalnym. Wkurzony zatrudniłem rzeczoznawcę ten stwierdził i wystawił opinię że stuki wydobywają się z przekładni eCVT i nie są czymś normalnym. Zgłosiłem reklamację, przyjechał "inżynier" z forda hybrydą aby porównać czy stukanie jest takie samo. Oczywiście nie pozwolono mi być przy porównywaniu zasłaniając się procedurami. Sam fakt że nie mogłem brać udziału w porównaniu jest dyskwalifikujący cały proces sprawdzenia. Tak więc proszę was o sprawdzenie u siebie. Po prostu wsiądźcie do swoich "fur" wajcha na D i energicznie gaz, u mnie w tym momencie słychać "stuk". Potem wajcha na R poczekajcie aż silnik spalinowy zgaśnie i wtedy też energicznie na gaz, u mnie znów słychać "stuk". Proszę jeszcze raz sprawdźcie u siebie i podzielcie się spostrzeżeniami. Nadmienię że jeździłem kilkoma hybrydami, były to wersje Fusion i tam nie słyszałem żadnych stuków. Jeździłem też Toyotą Prius gdzie jest bliźniacza przekładnia tam też nie było żadnego stukania.Walczę z serwisem i Ford Polska od 7 miesięcy i dla nich jest to normalne że w aucie coś stuka. Ręce mi już opadają. Myślę że sprawa zahaczy o sąd.
Czy ktoś jest z lubuskiego, wielkopolski, zachodniopomorskie. Mogę podjechać aby porównać.
|