Cytat:
|
może to przegub lub półoś lub mechanizm różnicowy wydaje taki dźwięk nie martwił bym się tym jeśli jest to takie jakby puknięcie . Jeśli jest to kilka puknięć prawdopodobnie przeguby mówią dość.
|
Auto ma przejechane 10000, a stuk ujawnił się jak miał 1500. Nie są to przeguby. Razem z rzeczoznawcą ustaliliśmy stetoskopem że stuk/uderzenie słychać najbardziej z miejsca gdzie jest mechanizm różnicowy. Najgorsze że wraz z przebiegiem ten stuk narasta i nie trzeba już nawet mocno "pałować" żeby go usłyszeć. Wysłałem ostateczną reklamację jeśli dalej będą mi wciskać kit że ten "typ tak ma" idę na wojnę. Powiadomiłem już Rzecznika Praw Konsumenta ( on laik z tematu mechaniki) obejrzał filmik z kamerki samochodowej gdzie mam nagrany ten stuk i się za głowę złapał. Nie wierzył że opinia rzeczoznawcy a zarazem biegłego sądowego oraz dowody w postaci filmów nie robią na nikim w Fordzie wrażenia. Dobra już wiem że ta przypadłość - stuk, jest chyba tylko w moim egzemplarzu.
Jeśli znajdzie się jeszcze ktoś kto przetestuje i podzieli się wrażeniami, będę wdzięczny. Nie będzie to dowód w sprawie ale jeśli takich opinii będzie więcej będę czuł się pewniej.