View Single Post
Stary 23-08-2021, 07:00   #6
MIREKTERAZPOLSKA
ford::professional

Imię: Mirosław
Model: transit
Silnik: 2,2
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Wymiana skrzyni 5- cio na 6- cio biegową 2.0 Duratec + LPG

Cytat:
Napisał klocolus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gra nie warta świeczki. Jak będziesz miał 6 bieg wcale mniej Ci nie spali no tylko może jedynie silnik będzie ciszej pracował (chociaż ja jak miałem dawno temu 2.0pb+lpg z 2001 to nie narzekałem na wygłuszenie). Problem jest taki, że wolnossąca benzyna na pośrednim wtrysku jak będzie za bardzo zduszona to jeszcze więcej spali. Dopiero właśnie 1.8 sci to "wykorzystywał" ten 6 bieg a tak naprawdę w silniku doładowanym ma to sens. Nie bez powodu one wychodziły ze skrzyniami 5 biegowymi nawet w mk4.

A potrzebne to: skrzynia z 1.8 sci, półosie z 1.8 sci, komplet sprzęgła koło zamachowe wysprzęglik, rozrusznik 1.8sci, linki wybieraka i lewarek od mk4 6 biegowego, być może poduszki z 1.8 sci, być może coś jeszcze. Nie powinno być filozofii ale kilka tysi na pewno będzie kosztować nie licząc roboty bo obecnie części z 1.8sci sa drogie i mało dostępne. W mk4 2.0pb (ten sam silnik ta sama skrzynia 5b) słyszałem co najmniej jedna osoba zrobiła.
Pan to pisze z doświadczenia-czy tylko się Panu wydaje???
MIREKTERAZPOLSKA jest offline   Odpowiedź z Cytatem