Cytat:
I taka też skrzynia była w st150
Dopóki nie rozbierzesz i nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział. Jak chcesz koniecznie sztywne koło to komplet z st150 powinien pasować bo to te same silniki i te same skrzynie
A szczerze jeżeli nie chcesz poprawiać osiągów samochodu np. odchudzając takie koło sztywne to moim zdaniem bez sensu kombinować lepiej wrzucić dwumasę nawet używkę w dobrym stanie (jest duża szansa że pochodzi dłużej niż ten syf co teraz robią na aftermarket)
|
kurcze, chodzi mi o to że obecna ma luz ja wiem z 1,5cm już wyciągałem ją i jest fabryczna autko na niej z salonu wyjechało przebieg 250k wstawiłem nowe które się rozleciało po 6k LUK'a 2 masa i oddałem to żądając zwrotu pieniędzy. W ten czas kupiłem używane z luzem 2cm ale bez luzu poprzecznego które wytrzymało mi 6K a tak zaczęło walić że aż silnikiem trzęsło to w sobote przy piwku wymieniłem to w 4 godziny sam no oczywiście z powrotem wstawiłem te co było oryginalne stuka na wolnych obrotach więc podbiłem mu śrubą regulacyjną na przepustnicy obroty do 900 aby nie było słychać stukania no i działa w sumie tylko na zimnym coś tam telepocze. Generalnie jak miał bym diesla to praca silnika by zagłuszała a benzynka to taka cicha. Nawet klapki kolektora wywaliłem bo myślałem że to one tak klekoczą .... wiem że to stare auto ale wszystkie cześci wymieniam na nowe od lat no i mam podłogę bez rudej to staram się utrzymać to aukto bardziej z sentymentu bo po tacie je mam.
Dlatego szukałem jednomasy bo naczytałem się że to leczy problemy z wypadaniem zapłonu. A od zapłonu to już wymieniłem wszystko na nowe że więcej już nie ma co wymieniać a i tak wypada. Nawet wymieniłem na kompletnie nową instalację gazową co też nic nie dało bo okazuje się że na benzynie też kuleje i w zasadzie dzięki dobremu komputerowi LPG to na gazie lepiej chodzi jak na benzynie