Cytat:
|
Gratuluję zakupu. To już z perspektywy posiadacza Mondeo czy możesz zasugerować w jakim przedziale cenowym można realnie sprzedać takie Mondeo? Mam opcję oddania samochodu do salonu i zastanawiam się czy opłaca się powalczyć na wolnym rynku …
|
Szukałem auta od końca czerwca, generalnie na rynku bryndza, więc jak masz coś dobrze utrzymanego, z przyzwoitym wyposażeniem - znika szybko. Rocznik 2016 chodzi na otomoto zakresie 68-78tys max, ale pod warunkiem przyzwoicie wyposażonej wersji i przebiegu poniżej tych 90-100 tys. km i zadbanego auta. To cena wyjściowa, z doświadczenia z negocjacji w różnych przypadkach to było 2-4 tys. upustu od ceny początkowej. Zależy też jeszcze czy auto od os. prywatnej, bo dochodzi PCC.
Dobre, bezwypadkowe egzemplarze Titanium, z małym przebiegiem i w cenie 64-66 tys. znikały z ogłoszenia nawet po 2 godzinach, sam miałem takie przypadki. Przy wykupie w salonie, albo oddając auto w rozliczeniu - lekko licząc dostaniesz pewnie z 9-10 tys. mniej niż cena rynkowa, oni też chcą swoje zarobić. Ten egzemplarz co kupiłem - 14 tys różnicy pomiędzy kwotą wykupu, a tym co ja zapłaciłem i tu już po negocjacjach...