Cytat:
|
Przecież tu chodzi o elementarne manewry, np. włączanie się do ruchu czy sprawne ruszanie z podporządkowanej na skrzyżowaniu, a nie jakieś ściganie się. Ale najbardziej irytuje opóźnienie kickdownu przy wyprzedzaniu.
|
Ponad 5 lat jeżdżę "mułowatym" Mondeo z CVT. Nigdy nie miałem problemów w włączeniem się do ruchu itp. Rozumiem, że koledze chodzi o sytuację w której to wbijamy się komuś przed nos bo "przecież mam furę z dobrym przyspieszeniem". Nie raz na jakichś drogach podmiejskich jakiś "miszcz" włącza się do ruchu tak że muszę ostro hamować. W tym przypadku racja....gdyby ów "miszcz" miał auto 1 sek wolniejsze to pewnie by nie uciekł a ja bym się w niego wpakował. Do normalnego włączenie się do ruchu wystarczy nawet rower bo włączamy się do tego ruchu wtedy kiedy są warunki. Fakt, czasem można stać na podporządkowanej tak długo że krew zalewa ale to już inny temat.
Bump:
Cytat:
|
Mysle ze każdemu to przechodzi z czasem. Każdy kiedys sie staje tetrykiem i kupuje tojotke w hybrydzie
|
Wiesz...wakacje spędzałem na moto i tradycyjnie ze współtowarzyszami (innymi tetrykami) podróży musiałem myśleć za tych, którzy z prawego pasa włączają się na lewy bo wydaje im się że ich auto, które ma 1s lepsze przyspieszenie od innych, jest super dynamiczne. Otóż nie jest.