View Single Post
Stary 31-08-2021, 15:44   #33
slawomirro
ford::professional

Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Brak możliwości rejestracji haka holowniczego

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytować można dowolne bzdury (szczególnie takie, które "kreują biznes" przedstawicielom producenta...).

BTW - kiedykolwiek montował Kolega hak w pojeździe? Bo najwyraźniej nie...
Ja wielokrotnie. Za każdym razem bez żadnego "rachunku za montaż"... Ostatnio 2 miesiące temu w moim Outlanderze PHEV. W związku z tym ja wiem o co pyta diagnosta na SKP...
Zamontować można wszystko, albo zdemontować (np jeden taki tu na forum zdemontował katalizator i nawet przeszedł badanie na SKP "bo u mnie na wsi nie badają spalin" pisał).
Rowerem też można przyczepę ciągnąć, a czemu nie?
Tylko tu chodzi o legalność.
Mnie nie interesuje ile razy hak montowałeś. Mnie w tym punkcie interesuje że jest to zmiana konstrukcyjna, co wymaga spełnienia jakieś procedury.
A jak uważasz że wiesz lepiej i bzdurami są przepisy prawa, przykładowy artykuł SKP, artykuł prasy mechanicznej i motoryzacyjnej, to nie mamy o czym dyskutować, bo i tak będziesz wiedział lepiej. Tak też będziesz się tłumaczył w ewentualnej kontroli Policji gdzieś na drodze, że oni się mylą, bo wiesz lepiej od wszystkich?

@Ela.S
Nie pisałem nic o ASO. Nie każdy serwis samochodowy po prostu to może zrobić.

Zmian konstrukcyjnych pojazdu może dokonać tylko warsztat, posiadający zgodnie z rozporządzeniem RM z dnia
24 grudnia 2007 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Działalności (Dz. U. nr 251 z dnia 31 grudnia 2007 r.poz. 1885)
kod działalności gospodarczej:
PKD 45.20.Z (konserwacja i naprawa pojazdów samochodowych, z wyłączeniem motocykli).
i może wystawić takie pokwitowanie:
https://forum.fordclubpolska.org/att...1&d=1630417215
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 2021-08-31_15h38_46.jpg (75.0 KB, 13 wyświetleń)
slawomirro jest offline   Odpowiedź z Cytatem