Temat: [Galaxy 2000-2006] Czujnik położenia pedału sprzęgła.
View Single Post
Stary 05-09-2021, 15:03   #1
pawlik835
ford::beginner

Model: Galaxy
Silnik: 1.9 150 KM
Rocznik: 2005
Domyślnie Czujnik położenia pedału sprzęgła.

Witam.
Nie mogę z poziomu telefonu znaleźć nic na temat wyżej (wyszukiwarka coś słabo działa przez telefon wyszukuje wszystkie samochody). Mianowicie mam pytanie. Jednakże od początku.
Jakiś czas temu naprawiałem swoją skrzynie FUX 6 biegową i żebym wiedział że mi wysprzeglic padnie po dwóch latach to bym odrazu wymienił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jednak tego nie zrobiłem i znowu musiałem skrzynkę targać. Teraz z wysprzeglikiem wymieniłem również pompkę sprzęgła (nowy wysprzeglik i się obawiałem że pompka może ciśnienia nie wytrzymać i bym znowu musiał się grzebać) . No i moje jest pytanie takie..... Zauważyłem na pedale sprzęgła jakby czujnik dotykał (nie wiem czy przed wymiana pompki dotykał nie zauważyłem) . Teraz niestety nie dotyka i nie wiem czy coś z tym robić? Fizycznie nie widzę możliwości zbliżenia pedału do czujnika bo nie ma jako takiej regulacji, sprężyna nie pozwala a na mocowaniu też chyba nie ma regulacji.

Proszę mi o wytłumaczenie czy jest on potrzebny i do czego służy. Generalnie tempomatu nie mam.

Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
pawlik835 jest offline   Odpowiedź z Cytatem