Cytat:
Usyfiony bardziej od mojego. Przyznam, że miałem na mysli zdjęcie nowego. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Nie chce mi się go już wyciągać z nowego żeby nie połamać dekielka. Ale nowy zawór pierbuga (zamiennik bez logo Forda) to oryginał więc nie ma co przepłacać. Na starym z logo Forda jest to samo logo pierbuga. Nowy zawór ma poprawioną konstrukcję tzn ma metalowa obejmę na łączeniu czarnego plastiku gdzie się podpina wężyki z brązowa obudowa. Mi w tym miejscu pękł plastik. Ale pęknięcie widać tylko jak obudowa złapie temperaturę, rozszerza się plastik i zawór wydawał dziwne dźwięki wtedy.
PS. Ten czarny zawór to nawet nie wiem jak go wymontować. Trzyma się na zatrzaskach od dołu (jest jakby wsuwany w stronę silnika po takiej szynie metalowej). Miałem problem żeby odkręcić dolna śruba od zaworu brązowego gdyż ten czarny ją zasłania (dokładnie króciec od wężyka). Trzeba mieć specjalną nasadkę z długim trzpieniem lub jakaś małą nasadkę kardana.