Odp: Opinie o 2.0 EcoBlue 190 KM, A8, AWD
Mam auto z tym silnikiem i skrzynia. Wprawdzie bez awd i mondek, ale dwa slowa napisac moge. Auto ma prawie rok i nakulane 18k. Jazda po miescie i w trasie. Pali tyle ile cisniesz, moze byc 5/100 ale i 10/100. Sprawuje sie jak na razie bezproblemowo. Nieco denerwujace sa dla mnie dwie rzeczy: w normalnym trybie jazdy stara sie jak najszybciej wrzucic jak najwyzszy bieg, co nie zawsze odpowiada logice w danym momencie i czasem wg mnie ma za niskie obroty silnika, jak wlaczysz "s" na skrzyni wtedy dluzej trzyma obroty, ale tez wiecej potrafi spalic. Jazda na "s" przydaje sie na kretych gorskich drogach gdzie najczesciej z tego korzystam. Druga denerwujaca mnie sprawa to praca gdy jest zimno, czyli generalnie pora zimowa. Poki auto nie osiagnie jakies tam temperatury, trzyma wysokie obroty, cos jakbys za dlugo jechal na jedynce normalna skrzynia. Wyje przy tym co mnie osobiscie drazni. Trwa to chwil kilka moze z kilometr, ale jednak. Aaaa...i jeszcze jedna sprawa, generalnie skrzynia jest wolna przez co wg mnie ktos kto lubi ostra jazde niekoniecznie bedzie zadowolony. Jak juz wczesniej napisalem tryb "s" trzyma dluzej na obrotach, ale nie wplywa na szybkosc skrzyni. To tyle.
|