Cytat:
|
Pewnie pytałeś o poliftowe ACM i łączenie z przedliftowym BT, to nie wyjdzie.
|
Pytałem o ACM z przedlifta, ale ze złączem jak w polifcie. Chyba w 2012 takie coś się pojawiło lub 2011. Właśnie tu mam dylemat. Rocznik 2009 to ACM przeliftowy (przedliftowe złacza) w przedliftowym aucie i nie wiem czy ACM z przedlifta z poliftowymi złączami będzie gadał z resztą auta, a musi bo ... np. centralna konfiguracja czy ustawienia pojazdu za pomocą panelu radia. Takie numery we fieście są słabo opisane. Gdybym miał pod ręką zestaw audio przedllift z ACM z nowym złączem próbował bym to pożenić z fiestą 2009. Jak mam kupować to zostaje kupić to co ma złącza pasujące do instalacji auta + wiązka do modułu BT.
W FF3 przedlift łatwo ogarnąć kiedy jest starsze BT/VC, a kiedy jest SYNC. i co z czym powinno robić. We Fiescie póki co bladze trochę.
Cytat:
|
Pamiętaj że D212 ma być w kształcie podkowy, żebyś nie skusił się na te tańsze.
|
Dokładnie w FF3 planuję wymienić moduł BT na CS7T-14D212-AB lub AC (NOVERO). Tam jest póki co BT/VC z radiem Sony i 112-ką z nieszczęsnym językiem niemieckim którą to zgodnie z tym co napisałeś planuję włożyć do przedliftowej Fiesty, skoro 488 jest zamiennie stosowany ze 112 i 212 oznaczoną jak wyżej. We Fieście na VC mi nie zależy, za to BT audio i USB było by wskazane, a to moja 112 ma. Ta 112 , o której wspominam jest z FF3 bodaj z marca 2011.