no i wpinam się w temat mam to samo walka od roku.
Iskra bije po izolatorach, wymieniona Nowa cewka z NGK na BERU
Przewody WN 2 komplety nowych NGK i Bosch
3 komplety świec Bosch (zwykłe dla testu wytrzymały może 800km i silnik chodził na wolnych obrotach jak zagęszczarka nie pomogło nawet zmniejszenie przerwy do 0.8, motocraft oryginały platynowe
https://archiwum.allegro.pl/oferta/f...542901321.html i porządne Denso też Platynowe.
Wali mi przebicie cały czas na 2 świecy pierwsze szarpnięcia zaczynają się po około 50-100Km a po 1000Km to już tak szarpie że muszę zamieniać świece miejscami albo przewody.
Ktoś zna rozwiązanie ? testowalem nawet inną cewkę z focus mk1 ale było to samo. Kombinacje i zamiany robiłem jak się tylko da.
Autko ma LPG kuchenka wyregulowana perfekcyjnie, nowa listwa REG omvl i parownik.
Dodaję podgląd co się dzieje z świecami. Oczywiście tylko na 2 cylindrze i sporadycznie na 4. Wszystkie tak wyglądają bo musiałem je zamieniać. Pierwsza to zwykła Bosch na drugim zdjęciu zdezelowane Motocraft po chyba 1600 km a obecnych denso nie mam zdjęcia lecz po 1000km wyglądają podobnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.