Odp: Moduł komfortu (BCM) -wymiana
Witam mam problem z Ford Mondeo Mk4 2007r kombi wersja keyless przycisk power bez stacyjki jest tylko slot kieszeń do uruchamiania awaryjnego.
Wersja BSI: 7G9T-14A073-DC
Wersja moduł komfortu KVM: 7S7T-19G481-BD
Problem jest następujący były częste problemy z rozruchem na kokpicie informacja kluczyk nie wykryty po kilku próbach odczekania łapał imo i odpalał. Pewnego razu nie chciał odpalić zrobiony został restart zwarte klemy i padło wszystko brak zapłonu i brak reakcji na przycisk power. Działa tylko centralny zamek z kluczyków regulacja foteli elektrycznych i to wszystko nie działa radio światła szyby elektryczne zapłon itd...
Sprawdzone wszystkie bezpieczniki przekaźniki akumulator postawiony nowy wszystko jest ok.
Nie mam schematów do tego samochodu w wersji keyless go bez kluczykowe uruchamianie. Jak to ugryźć gdzieś wyczytałem na zagranicznych forach, że to będzie moduł komfortu KVM i nie pozwala na uruchomienie zapłonu.
Najgorsze jest to że nie mogę podłączyć interfejsu FORscan bo jest brak zapłonu i program nie wykrywa sterowników.
Proszę o pomoc czy wymieniać moduł jak tak to od jakiego zacząć czy może gdzieś jest inny problem ze nie daje zapłonu
|