View Single Post
Stary 15-09-2021, 12:26   #3
Pavmar
ford::beginner

Imię: Michał
Model: mondeo mkIV
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Wiązka kabli w drzwiach, ułamane/przetarte

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedzi na pytania, w szczególności dotyczące "ochoty" mechaników/elektryków do podjęcia się naprawy znajdziesz:
https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=323317

Poszukaj jeszcze raz może, bo spokojnie można znaleźć instrukcję rozdzielenia połączenia wiązki drzwi i karoserii.
YouTube przejrzany, google, forum też. To chyba, że moje "słowa klucz" nie mogą tego znaleźć. Ale podziękuję za pomoc, bo może według tego co w poście podałeś uda się coś zdziałać. O ile takie samo rozwiązanie w smax jest co w mondeo.
Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kupić można zarówno nową wiązkę, jak i używaną. Można też naprawić samodzielnie.
W internecie jeszcze nie znalazłem nowej. Ale to pewnie też takie łatwe do znalezienia, że ciężej jest pomóc.

Cytat:
No jak myślisz? Jak nie będzie kabli we wiązce, to sygnał "złóż/rozłóż lustra" utknie w "mroku". Wi-Fi, BT, VC, "przemowy motywacyjne", raczej nie zadziałają w tym przypadku. Możesz zawsze kupić wiązkę "bogatszą" w kabelki. "Uboższej" nie powinieneś.
Stąd moje pytanie było, jakbym na nie znał odpowiedź wcześniej to bym nie zadawał. Mogłoby się zdarzyć, że montowane seryjnie były kable takie same do wszystkich, a jedynie moduły, jakieś bajery dokładane osobno dla wyposażenia.

Z tych uszczypliwości coś się chociaż dowiedziałem...
Pavmar jest offline   Odpowiedź z Cytatem