View Single Post
Stary 20-09-2021, 20:33   #18
radmol
ford::average

Imię: Radek
Model: S-Max
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Który bezpiecznik odpowiada za podświetlenie tablicy rejestracyjnej.

Aaa - a ja szukam już godzinę zgnicia kabli za dławikiem nad rejestracją, bo gdzie indziej mogłyby zgnić? Ale u mnie (auto garażowane) kable suche, izolacja w tym miejscu OK. Generalnie przy okazji zapytam jak zdjąć ten plastikowy badziew, w którym trzymają się lampki oświetlenia rejestracji?? Chodzi mi o tą srebrną (u mnie chromowaną) maskownicę, w której siedzi też klamka do bagażnika - bez demontażu tego plastiku nie ma możliwości wymiany kabliGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Odkręcić cztery nakrętki 10-siątki, które już tak pordzewiały że klapę ukręcę grzechotką a tego nie odkręcę ??

Zaraz w takim razie rozbieram boczek klapy i dalej gumę z kablami łączącą klapę z karoserią...Dziwne to, że obie żarówki nie świecą więc albo jakiś moduł zwariował albo bezpiecznik. Ale piszecie, że nie ma bezpiecznika - w instrukcji faktycznie nie ma. A aku odłączyłem na ponad 1 min i nic to nie dało.
radmol jest offline   Odpowiedź z Cytatem