Cytat:
byłbym tak samo zdegustowany jak w używanym , może w wersjach benzynowych tego postępu aż tak czuć nie było i mimo , że TDCI rodem z PSA w MK4 charakteryzował się jedną z wyższych kultur pracy w tamtym czasie i bił na głowę wytwory VAG-a czy fiatowskiego klekota pakowanego do insignii to progres pod kątem diesla ( wyciszenia , kultury pracy ) w MK5 był olbrzymi , nie wspomnę już o tworach typy 1.8 TDCI w MK4 bo to już można było w stosunku do MK5 traktować jako silnik okrętowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Ja jeszcze nie widziałem we współczesnym samochodzie twardziej pracującego i bardziej dudniącego i buczącego diesla (szczyt przy 2000 RPM) niż 2.0 TDCI w mk5. Ciężko uwierzyć, że w mk4 było jeszcze gorzej. Jeszcze nie widziałem samochodu, w którym specjalnie unikam na 6. biegu prędkości 130 km/h, żeby nie słuchać tego buczenia.
Cytat:
|
A propos MK5 FL to od wczoraj/przedwczoraj nie można w konfiguratorze na ford.pl wybrać diesli 150/190KM tylko już same hybrydy. Jeszcze 2 dni temu były dostępne.
Przypadek czy to już zupełny koniec?
|
I tak już od co najmniej dobrych kilku tygodni (o ile nie miesięcy?) diesli nie można zamawiać do produkcji, więc po prostu z opóźnieniem to usunęli ze strony.
To jest koniec. Masz jeszcze ze 30 diesli na placach (w większości po absurdalnych cenach) i tyle w temacie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.