View Single Post
Stary 23-09-2021, 19:32   #8047
pitekantrop
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał Woytas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no to mamy już 3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... na marginesie kolega @pitekantrop cała flota w firmie i jak tak strasznie "buczą" to nikt nie wpadł na ten magiczny pomysł , żeby pojechać do serwisu ... ?
Oczywiście, że zgłaszano to przy przeglądach. Odpowiedź jak to w budżetowych markach: "ten typ tak ma, nie jest to usterka". Większości osobom to nie przeszkadza (choć kilku pasażerów, głównie z tyłu też zwróciło na to uwagę). Ja akurat jestem wyczulony na coś takiego, bo już sama praca jakiegokolwiek diesla to dla mnie dramat (klekot, paskudny ton, wibracje). U mnie dodatkowo przy 1500 RPM brzęczy obudowa filtra powietrza (na łączeniu z wlotem), która była już klejona, a nawet skręcona wkrętem (w ASO!), byleby jej tylko nie wymienić, "bo podobno i tak się rozklepie" i "nasze testówki tak skręcamy i jest ok".

Być może wam chodzi o jakąś dodatkową usterkę (kto by za nimi nadążył) w postaci bardzo mocnego buczenia, ja mówię o po prostu głośnej i twardej pracy wydechu przy 1900-2100 RPM.

Oczywiście sam silnik PSA jest dobry (choć pompa wody padła). To Ford ze swoją tandetną, amerykańską jakością daje ciała.
pitekantrop jest offline   Odpowiedź z Cytatem