Cytat:
|
Czy te funkcje znajdę w forscanie na komputer?
|
sam sobie odpowiem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tak, są i nawet je wykonałem. Co to dało? No cóż, zacznę od cytatu
Cytat:
|
Nie wiem jak w innych autach z takim wspomaganiem ale wydaje mi się że w moim jest coś nie tak. Vzy stoję w miejscu czy jadę 140km/h siła wspomagania jest jednakowa czyli silna. Strach jechać. Deliikatne dotknięcie i auto lata jak głupie w lewo i prawo. Trzeba silnie trzymać kierownicę aby jechał w miarę prosto.
|
Po wykonaniu tej kalibracji wszystko ustąpiło i tego nie ma. Siła wspomagania jest zupełnie inna, zależy od kąta skrętu i w miarę zwiększania go maleje. Dodatkowo wspomaganie samo dąży do wyprostowania toru jazdy czego wcześniej w ogóle nie było.
W każdym razie teraz mam tak jak powinno być.
I jeszcze jedno, po wykonaniu tych resetowan i zerowania trzeba zainicjować moduł ABS bo wywala jego błędy.
@
Blue66
, nie powinno nic stukać.
Jeśli Ci stuka to sprawdź wszystko inne a przekładnie zostaw na koniec.
Jak chcesz sprawdzić czy to na pewno ona, to najpierw rozepnij oba drążki kierownicze od zwrotnic. Wtedy wyeliminujesz cały układ zawieszenia. Może też stukać na mocowaniu.