View Single Post
Stary 26-09-2021, 20:44   #3398
Marucha68
ford::amateur

Imię: Mirek
Model: Mondeo Titanium MK5
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Nowa Nawigacja SYNC 3 - dyskusja , linki

Cytat:
Napisał Marucha68 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wybaczcie jeśli powinienem zamieścić ten post w innym miejscu, ale widzę, że nie ma jednego wątku dotyczącego SYNC 3, a mam problem :-)
Otóż od jakiegoś czasu SYNC 3 strasznie mi zamula. PO uruchomieniu auta długo trwa ładowanie, potem po przyciśnięciu jakiejkolwiek funkcji na ekranie dotykowym bardzo długo czeka się na reakcję. Nawet zmiana stacji radiowej jest problemem. Użycie przycisków na kierownicy np. do wybrania numeru telefonu jest praktycznie niemożliwe. Głos lektora mówiącego instrukcję wybrania numeru jest podzielony na pojedyncze sylaby wymawiane co kilka lub wręcz kilkanaście sekund. Podobnie wygląda sprawa z obsługą nawigacji. Byłem w serwisie forda. Kazali zrobić aktualizację do najnowszej wersji którą zrobiłem wg instrukcji na stronie Forda, ale to nie rozwiązało problemów. Dziś pojechałem do forda, to gość tylko przywrócił ustawienia fabryczne i... też bez zmian. Na moją prośbę by się tym zajęli, stwierdzili, że w najbliższym czasie nie znajdą dla mnie miejsca. Mam wrażenie, że nie bardzo wiedzą co się dzieje. Generalnie miałem sparowany jeden telefon, ostatnio sparowałem drugi, ale aktualnie wykasowałem oba po sugestii, że to może być problem z telefonami. Oczywiście nic się nie zmieniło.
Auto: Mondeo Titanium mk5 rok prod. 2016 VIN: WF0FXXWPCFGT45696
hmmmm..... nikt nie miał takiego przypadku?
Marucha68 jest offline   Odpowiedź z Cytatem