View Single Post
Stary 29-09-2021, 12:44   #17
Carmelo
ford::amateur

Model: Focus mk3
Silnik: 1.5
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wypadanie zapłonu na pierwszym cylindrze i brak kompresji.

Cytat:
Napisał wasi69 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jaki jest przebieg samochodu na starym silniku?
Jakaś historia tego auta? Kiedy kupiłeś, jak były oleje zmieniane?
Kiedy był chipowany i gdzie?
Przebieg to niecałe 65 tys. Od nowości serwisowany w ASO co potwierdza książka więc przegieg jest oryginalny, a wymiany oleju itd. też były robione wtedy kiedy trzeba.
Gdzie był chipowany konkretnie to nie wiem, gdzieś w Warszawie lub bliskich okolicach bo stamtąd jest były właściciel. Wiem tylko, że podobno ten ktoś kto chipował, zanim zajął się taką działalnością na własny rachunek, pracował w jednym z warszawskich ASO Forda, co nie ukrywam odebrałem jako pozytywną informację względem chipowania bo uznałem, że jest większe prawdopodobieństwo, że "wiedział co robi".

Kupiłem auto w maju więc stosunkowo niedawno, zrobiłem gdzieś koło 5 tys. km. W związku z zaistniałą sytuacją mam oczywiście podejrzenia, że sprzedający może widział, że coś się dzieje z silnikiem. Chociaż żadnych niepokojących obawów na początku nie było. Po zakupie oddałem na wymianę oleju i przegląd do ASO, nie było żadnych informacji o czymś niepokojącym... Tak czy inaczej podejrzenia są, ciężko jednak teraz coś z tym zrobić...
Carmelo jest offline   Odpowiedź z Cytatem