Dla równowagi, moje spostrzeżenia po przejechaniu ok. 8000km (FHEV ST-Line X AWD). ;-)
Cytat:
-dużo miejsca w środku i bagażniku
|
W środku - pełna zgoda. Bagażnik - tragedii nie ma, ale słabo. Konkurencja (Mazda CX-5, Volvo XC60) oferuje ok. 500l.
Cytat:
-warto dopłacić za bajery
|
Wiadomo, kwestia gustu, ale uważam, że pakiet technology można sobie odpuścić. HUDa w ogóle nie używam. Adaptacyjne LEDy -- bardzo rzadko jeżdżę w miejsca, gdzie są super kręte drogi i zero oświetlenia. W innych warunkach nie zauważam ich pracy.
Cytat:
-dobre nawiewy, precyzyjna klimatyzacja , szybkie ogrzewanie
|
Zgoda, ale z minusów to przy opadach deszczu/porannej wilgoci przednia szyba szybko zachodzi parą zaraz po odpaleniu auta. Na plus to równie szybko ta para znika (dosłownie po 1 min.).
Cytat:
- niewygodne przednie fotele
-brak pamięci ustawień foteli i lusterek
|
Fotele nie są bardzo złe... powiedzmy, że baaardzo przeciętne. Szkoda, że nie można ich też bardziej obniżyć.
Cytat:
- tragiczny układ kierowniczy ( strasznie czuły)
|
To akurat mnie dziwi. Wg. mnie jest bardzo dobry. Może kolega przyzwyczaił się do luzów na kierownicy? :-D
Android Auto załatwia sprawę. Używanie wbudowanej w auto nawigacji tak mnie wnerwia, że w zasadzie z niej nie korzystam.
Cytat:
-skrzypienie zawieszenia z przodu
|
Nie wiem, czy to zawieszenie, czy raczej hamulce, ale faktycznie coś tam sobie lubi zaskrzypić.
Cytat:
- dziwne brzęczenie (wibracje) z okolicy filtra powietrza podczas pracy elektryka
|
Tego nie mam, albo nie zauważyłem.
Dodam jedną rzecz: praca adaptacyjnego tempomatu. Ogólnie jest to rewelacyjny system! Jedyne co bym zmienił, to żeby spokojniej dochodził do zadanej prędkości. W szczególności w jeździe w korku, kiedy wznowię jego pracę po tym, jak samochód przede mną ruszył kilka sekund wcześniej, tempomat wciska w fotel tylko po to, żeby kilka sekund później mocno hamować (bo korek).
Acha, i jeszcze jedno: mam felgi 19", model ST-Line X i jak dla mnie auto jest za twarde. Trzyma się drogi świetnie, nie buja, to oczywiste plusy. Ale jest twardo i mało komfortowo.