Witam wszystkich. Stałem się szczęśliwym posiadaczem Mondeo MK4. Jako ,że podobają mi się chromowane wstawki/listewki pomyślałem, że sobie wymienię kratkę/osłonę chłodnicy w przednim zderzaku. Jak pewnie wszystkim wiadomo występuje fabrycznie w wersji całkowicie czarnej lub ze srebrną obramówką. Pojawiło się jednak pewne pytanie - po dokładnych oględzinach zauważyłem,że takie kratki występują w trzech wersjach (zobaczcie na zdjęciach - tam zaznaczyłem dokładnie o co mi chodzi). Kratki takie mogą być bez bocznych zaślepek , z zaślepką tylko z lewej strony (patrząc od przodu auta), oraz z zaślepkami z obu stron. Na początku myślałem, że jest to związane z "żaluzjami" które regulują ilość powietrza do chłodnicy ....ale po obejrzeniu kilku modeli mondeo na parkingach nie widzę żadnej reguły związanej z wersją silnikowa , wyposażeniową itp. - wydaje się to być losowe (np. ja mam "żaluzje" ale nie mam zaślepek po bokach..... czyli trochę bez sensu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo zimne powietrze i tak dostaje się do silnika. Czy ktoś się orientuje od czego zależy rodzaj kratki (ilość zaślepek) i czy w sumie mogę sobie kupić i zamontować dowolną ? Z góry dzięki za odpowiedź.