View Single Post
Stary 04-10-2021, 09:10   #3
asquares
ford::amateur

Imię: Waldi
Model: S-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Powershift - zaczął skakać po szybkiej zmianie biegów

Witam

Jeżeli chodzi o wtykę na skrzyni, to w sobotę kontaktem ją potraktowałem bo faktycznie po wykasowaniu błędów nadal był jakiś brak połączenia systemu ABS z TCM, potem już nie było błędów.
Wczoraj postanowiłem wykonać jeszcze raz reset ustawien skrzyni, następnie po kilku próbach udało mi się wykonać adaptację sprzęgła i wybieraków.
No i jazda próbna, z początku było wszystko w miarę fajnie tylko zmian na mniejszy bieg była tak jakby opóźniona, potem znowu po zmianie z D na R i odwrotnie raz zaczął skakać a raz nie. Zauważyłem, że jak powoli zacznę puszczać hamulec to trochę pomaga.
Mam jedno pytanie, czy po takim resecie TCM przypadkiem nie trzeba robić jakiegoś nauczania jazdy ? gdzieś kiedyś czytałem, że trzeba jechać najlepiej na pustej drodze itd. itd. itd ale nie moge teraz nigdzie tego znaleźć.

Pozdrawiam

Panowie, mam już dość zabawy z tą skrzynką, poradźcie kogoś z podkarpacia ( oczywiście kumatego - nie serwis, choć nic do niego nie mam), kto oczywiście nie za darmo, doprowadzi ją do normalnego użytkowania.
Proszę o namiary na jakąś osobę.
Trochę przed zamianą mnie żona trzyma no i frajda z jazdy automatem, bo już byłby założony manual, ale daje sobie jeszcze tydzień czasu, a potem kupuję komplet i przekładam.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez asquares ; 07-10-2021 o 11:18
asquares jest online   Odpowiedź z Cytatem