Temat: [Focus 2011-2014] Wymiana wtryskiwacza 1.6 tdci
View Single Post
Stary 05-10-2021, 14:30   #168
bombello
ford::beginner

Imię: Krzysztof
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 tdci 140 KM DW10C
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Wymiana wtryskiwacza 1.6 tdci

Cytat:
Napisał Waterspoon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miałem pare aut z tymi silnikami i 2.2. Pompa WC daje równe ciśnienie na wszystkie wtryskiwacze, przelewy to to co wraca do układu. Z tego wynika, że masz uszkodzony drugi wtrysk, może być zatarty i nie doprowadza do cylindra tyle paliwa jak inne wtryski. Przy spokojnej jeździe moduł sterowania koryguje to korektami, ale przy mocnym dodaniu gazu korekty są poza skalą i nie można zrównoważyć cylindrów, co doprowadza do wywalenia błędu i trybu awaryjnego, a ponieważ wtryski nie leją dlatego nie ma też dymaki z wydechu.
Witam. Dzięki za odpowiedzi. No właśnie chodziło mi o to czy do wymiany bądź naprawy są wszystkie czy tylko ten jeden. Bo z tego co wyczytałem na forum to wartości powinny być do 30 ml w czasie 4 minut. Korekty sprawdzę jutro rano i dam znać. I tak jak kolega sprostował wyżej nie zapłaciłem tych 2500 zł tylko 500 za sprawdzenie. Chcieli po kolei wymieniać jak nie to to może to. A warsztat to autoryzowany serwis w Gorzowie.

Ostatnio edytowane przez bombello ; 05-10-2021 o 14:32
bombello jest offline   Odpowiedź z Cytatem