Upłynęło wiele czasu od mojego pierwszego posta w tym temacie. Ale jak zwykle zostawię tu nieco danych dla potomnych.
W tym roku mój transit przeszedł kompletną obudowę (więcej na ten temat znajdziecie na vanlife.pl). No ale miała być mowa o klimatyzacji - która została uruchomiona
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam (może nie pierwszego ale pewnie nielicznego) transita mk3 2.5d 4CA 1:4,56 z klimatyzacją
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprężarka klimatyzacji - jakaś nowa z allegro,
skraplacz - wymiarowo dobrany do wymiarów chłodnicy (ninssen czy jakoś tak),
Zawór z kapilarą - co by sam regulował wydajność (aliexpress),
Parownik - org. z Transita,
Połączenie wężami gumowymi do klimatyzacji,
Wiskoza wywalona i zastąpiona wentylatorem elektrycznym 70/200W,
Przy temp. powietrza 15st.C na ujściu kratek mam -2.5st.C
Były obawy o moc silnika po zabraniu z wału pewnej mocy. Ale obawy były przesadzone. Tak jak transit jechał 120km\h tak jedzie 120km\h.
Faktycznie może ciut wolniej dochodzi do tej prędkości ..... ale trzeba się mocno skupić aby to poczuć.
Powiem więcej w tym roku dorobiłem także przyczepkę (kontener) do transita i z załączoną klimatyzacją i przyczepką - transit dochodzi także do 120
koszt założenia - kilka stówek
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - na nowych częściach (prócz parownika - ale ten pracuje na LP więc zakładam że będzie pracował długo).
Polecam każdemu - jazda w przyjemnym chłodzie, z zamkniętymi oknami jest nie do przecenienia