Odp: Najlepsze i najgorsze serwisy Ford (ASO)opinie.
troszkę się wyżalę... bo troszkę mnie wk%$#%%
OMC Motors Warszawa trasa toruńska...
Parę miesięcy temu wymiana oleju i przegląd - zrobione z informacją że coś się pompa cr zaczyna pocić i żeby obserwować...
troszkę kapało, ale jeździłem, zrobiłem z 10 tyś, wychlapało litr, jadę znowu żeby zerknęli... obejrzeli i od razu dostałem pytanie o akceptację kosztów - 10800zł...
jak się okazało chcą wymienić miskę olejową, pompę cr, tarcze, klocki...
i w sumie już bym kliknął ale zafascynowała mnie miska olejowa, i poprosiłem o pokazanie, po dłuższej dyskusji zgodzili się, faktycznie troszkę mokra była, ale bardziej przy korku... więc zapytałem czy nie mogą wymienić samego korka i uszczelki, odpowiedzieli że nie mogą bo miska ma na pewno mikropęknięcia i to nie korek cieknie... miska 650 plus uszczelka robocizna i chyba z 1200 chcieli..
pojechałem do innego mechanika, wymienili korek z uszczelką 40zł, i 100 robocizna, hamulce jeszcze na 10tys, a CR faktycznie się poci delikatnie, ale nie ma sensu jeszcze tego robic, (mam 135 tys) i nic nie cieknie...
rozumiem że każdy chce zarobić, byłem przygotowany na uszczelnienie pompy - ok 4-5tyś, ale nie lubię jak jawnie chce się wała zrobić... bo korek i uszczelka były uszkodzone prawdopodobnie przy wymianie oleju - robionej u nich...
eh nie polecam...
|