Mazda to nie Ford (przy całej mojej sympatii do Forda
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Mechanicznie wypada lepiej, więc nie dziwię się że służyła bezproblemowo tyle lat. No, może rdzewiała kiedyś podobnie jak Fordy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
Tak samo chciałbym żeby było tutaj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dlatego jestem w stanie poświęcić ta odległość i dzień żeby znaleźć Mondeo przynajmniej z miarę pewna historia i przebiegiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
to takie myślenie życzeniowe. Wszyscy chcieliby kupić używane auto bezwypadkowe z pewną historią i przebiegiem, ale większość ofert w internecie takich nie jest. Ja, szczere mówiąc, nie wydałbym ponad 30k zł za furę, która ma nalatane 300k km, no chyba żeby miało atrakcyjną dla mnie cenę. Kupując auto z takim przebiegiem pojeździsz parę lat, dorzucisz kolejne, powiedzmy, 100k km i kto potem to od Ciebie kupi, gdy będzie na zegarach 400k km???
Bump:
Cytat:
Rozumiem że przy zakupie zawsze jakieś 10% ceny powinno się doliczać na ewentualny wkład w auto. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
10% od 30k zł to 3 tys.zł. Biorąc pod uwagę wypasioną furę w klasie średniej to taka kwota starczy ci co najwyżej na 4 nowe opony (rozm.18 cali) i, jak dobrze pójdzie, to może jeszcze na wymianę oleju silnikowego. Nic więcej. A co wtedy, jak po zakupie trzeba będzie coś innego naprawić/wymienić? A koszty ubezpieczenia? Dobrze to sobie wszystko policz ...
BTW: szukając samochodu dla siebie warto też zapytać kolegów na forum, bo czasem któryś chce sprzedać swoją sztukę, zanim umieści ogłoszenie w necie. Poza tym z praktyki wiem, że warto rozszerzyć krąg poszukiwań o inną markę/model, bo łatwiej wtedy coś znaleźć sensownego. No chyba że jesteś zdecydowany wyłącznie na Mondeo...