View Single Post
Stary 16-10-2021, 20:52   #69
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Sync3 - nowy "starter", wyświetlanie logo stacji radiowych

"Zebrałem się w sobie" i zrobiłem nową wersję "startera".
Zmotywował mnie do tego Kolega Łukasz @kolekkk - nie znajdując ciągle wolnego czasu dla mnie, bym go wreszcie "podszkolił" w programowaniu w Arduino...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja w gotowości by 'krzewić wiedzę' byłem prawie każdego wieczora a Łukasz - wręcz przeciwnie... Nigdy nie udało mu się wygospodarować stosownego czasu...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W związku z tym usiadłem i wymyśliłem, iż zmodyfikuję tak "stater" aby nie wymagał żadnego programowania w związku z "nowymi pomysłami" typu "co by tu jeszcze obudzić na CAN... Na przykład wyjęte z Jeepa..."

No i oto została wykonana wersja pozwalająca na wysyłanie ramek CAN z pliku na karcie microSD umieszczonej w "starterze".Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

https://youtu.be/5xCpqc6Ynvs

Dotychczasowa funkcjonalność została zachowana - czyli dodałem "startowanie z microSD" i jest ono dostępne (i "domyślne"!) gdy w czytniku znajduje się karta i są na niej nagrane odpowiednie pliki.
Jeśli karty brak - urządzenie zachowuje się jak dotychczas.
Pozostawienie "starej" funkcjonalności było o tyle ważne, że przy "odtwarzaniu" CAN z karty SD nie są obsługiwane klawisze na starterze i nie da się "chodzić po menu zegarów" np... Z tego prostego powodu, że nie wiadomo do czego są te ramki CAN z karty SD...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 16-10-2021 o 20:57
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem